صیام

سلسله مقالات شاگردان
دومین مقاله برتر

حکمت های صیام
شکر و سپاس فراوان به عدد ستاره گان و قطره باران و برگ درختان و زیبایی زمین وآسمان وهمه نعمات
حیات که پروردگار مان اعطا کرده. 

اما بعد بدان که رمضان همان ماهی است که در قرآن نامش ذکر شده و یکی از چهار ماه است که الله سبحان جنگ را درآن حرام کرده است. روزه سپری در برابر آتش است که بنده را به پروردگار تقرب می دهد. چنانکه رحمت عالمیان نبی یاکرم صلی الله علیه وسلم م فرماید: ما من عبد یصوم یوما فی سبیل الله الا باعدالله بذالک الیوم وجهته عن النار سبعین خریفا ترجمه: هر بنده که یک روز را در راه خدا (جهاد) روزه بگیرد پروردگارش چهره او را به فاصله ۷۰ سال از جهنم دور می نماید.

بعضی علما گفته اند (فی سبیل الله) در اینجا به معنای برای خوشنودی الله است. در این ماه مبارک رحمات ونعمات فزونی یافته و با انجام کار خیر اندک اجرو ثواب بی شمار داده میشود. از ابو هریره (رض) روایت است که رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: زمانیکه رمضان فرا می رسد درهای بهشت گشوده و درهای جهنم بسته شده و شیاطین با زنجیرها بسته‌ می‌شوند. وقتی کسی روزه دار باشد و در لحظات واپسین افطار دعا کند هر حاجتی که داشته باشد و با جان و دل آنرا بطلبد بی شک که حاجتش برآورده میشود.

پروردگار عالمیان می فرماید: روزه دارخوردن، آشامیدن وارضای تمایلات را بخاطر من ترک می کند وروزه آن از آن من است. وپاداش آن را خودم میدهم که هر نیکی ده برابر پاداش دارد! ابو هریره (رض) در حدیث دیگری از نبی اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت می کند که فرمودند: مسلمان دو خوشی دارد. یکی لحظات واپسین افطار و دیگری ملاقات با پروردگار می باشد. پس چه خوب است در افطار تعجیل بورزیم که فضیلت دارد.
ریان
رحمت عالمیان (ص) می فرماید: بهشت چندین دروازه دارد که یکی آن ریان نام دارد که از آن فقط روزه داران وارد بهشت می شوند ودر روز محشر از آن دروازه صدا زده می شود که بیایند روزه داران وتمام روزه داران یکی پی دیگری از همان باب وارد بهشت شده ودروازه بسته می شود. تمام عمر روزه دار باش!رحمت عالمیان (ص) می فرماید: هر کسی بعد از روزه رمضان شش روز از ماه شوال را روزه بگیرد برای وی اجرو پاداش یک سال روزه فرضی داده می شود. پس وقتی شخص هر سال عمر خودرا چنین کند، گویا همه عمر را روزه دار بوده است و چه خوب است این کردار!

لیلة القدر:
به ماه رمضان ماه بهار قرآن نیز گویند چون در این ماه شب قدر کلام نامه زیبای پروردگار قرآن کریم نازل شده است که در دهه اخیر رمضان دهه نجات از آتش جهنم میباشد و باید از دست نرود و درآن شب رویایی باید در یاد الله باشیم و هر شب نماز تهجد ادا کنیم، تلاوت قرآن نماییم، دعا کنیم و خیرات و صدقات دهیم. پیشنهاد امام حرمین شریفین در دهه اخیر رمضان به ۳عمل پایبند باشید.

1 هر شب یک روپیه صدقه بدهید اگر یکی از آن شب ها شب قدر باشد اجرش به مانند این است که ۸۴ سال صدقه وخیرات داده باشید.
2هر شب دو رکعت نماز نفل ادا کنید اگر یکی از آن شب ها شب قدر باشد اجرش به مانند این است که ۸۴ سال عبادات متواتر کرده باشید.
3 هر شب سه بار سوره اخلاص را تلاوت کنید اگر یکی از آن شب ها شب قدر باشد اجرش به مانند ختم قرآن کریم در هر شب به مدت ۸۴ سال می باشد.
بناءً باید این ماه را هدر ندهیم تا گناهان مان بخشیده شود تا به الله سبحان تقرب پیدا کنیم.

ومن الله توفیق
نویسنده: کائنات همت
چهارشنبه
۱۴۰۰/۱/۲۵
۱۰:۳۰شب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *